În cadrul subproiectului EdforCE (Education for Competence Empowerment) din cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova” (PÎÎSM), implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială, în perioada 25-28 martie, un grup de 6 cadre didactice de la Facultatea de Științe Umaniste și Pedagogice a Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul a fost la Universitatea din București într-o mobilitate academică a cărei scop principal a fost de a consolida colaborarea între cele două instituții de învățământ superior, dar și de a prelua bune practici în diverse activități ale instituției.
Principalele obiective ale mobilității au constat în realizarea schimbului de experiențe și idei cu corpul administrativ și colegii de la Facultatea de Litere, Limbi și literaturi străine, Pedagogie și Istorie, consultarea unor acte instituționale relevante pentru deschiderea ulterioară a două noi programe de studii în cadrul USC, aflarea noilor modalități de atragere a potențialilor studenți, aspecte ale internaționalizării, dar și încheierea unui Acord de colaborare între instituții.
În cadrul acestei vizite, cadrele didactice ale Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul au avut întrevederi cu personalul de conducere al UB, precum Prorectorul Internaționalizare și Relații Publice, Conf. univ. dr., Constantin Vică, Decanii Facultăților de Litere și de Istorie, Conf. univ. dr., Oana Fotache Dubălaru și Conf. univ. dr., Matei Gheboianu, alături de alți membri ai Departamentelor Facultăților sus-menționate. Membrii USC au vizitat impresionanta bibliotecă a Facultății de Litere.
Discuțiile au fost 4 de productive și interesante, datorită profesionalismului și deschiderii de care au dat dovadă colegii de la Universitatea din București. Această experiență va aduce beneficii semnificative pentru ambele instituții și va contribui la îmbunătățirea calității programelor de studii și a relațiilor interinstituționale.