A doua sesiune de FOLLOW-up  în cadrul proiectului SKILLS4FUTURE

Pe 17 mai 2024, Facultatea de Economie, Inginerie și Științe Aplicate a Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul a organizat împreună cu Incubatorul da Afaceri Cahul a doua sesiune de outreach în cadrul proiectului skills4future – “Developing and improving the STEAM skills of students and teachers for curriculum innovation and sustainable development of higher education institutions and local businesses” – Erasmus +, o inițiativă dedicată dezvoltării și îmbunătățirii competențelor STEAM ale studenților și profesorilor. La workshop au participat studenții facultății, cadrele didactice, antreprenori locali și reprezentanți ai APL și ONG-urilor..

Studenții au fost antrenați în câteva activități practice în care au aplicat noile cunoștințe obținute pe parcursul anului academic, dar și a competențelor STEAM. Activitățile interactive realizate, au fost concepute pentru a reduce decalajul dintre teoriile academice și practicile de afaceri din lumea reală, asigurând ca studenții să câștige experiență practică care este direct relevantă pentru nevoile întreprinderilor locale.

Antreprenorii locali care au fost implicați activ în faza de pilotare și-au împărtășit opiniile și feedback-ul neprețuit. Contribuțiile lor sunt esențiale în perfecționarea curriculei. Discuțiile au evidențiat succesele și provocările cu care se confruntă, oferind o cale clară pentru îmbunătățiri viitoare.

Participanții au discutat despre succesele obținute și au identificat domenii de îmbunătățire, asigurând dezvoltarea continuă și relevanța programului B&A, și au accentuat necesitatea consolidării legăturilor între mediul academic și industrie. Colaborarea continuă dintre mediul academic și industrie va conduce la dezvoltarea unei forțe de muncă calificate și adaptabile, gata să răspundă cerințelor pieței moderne.

Distribuie pe rețele sociale:

Facebook
Twitter
LinkedIn
OK
Email