Prezentarea rezultatelor proiectului “Siguranța alimentelor – o responsabilitate comună”

Pe data de 29.05.2024 a avut loc prezentarea rezultatelor proiectului “Siguranța alimentelor – o responsabilitate comună”, implementat de către grupul de inițiativă EngiTeam, format din studenții Facultății de Economie, Inginerie și Științe Aplicate: Lungu Daniel, Stepanova Daria, Arnăutu Adrian, Grigoriu Maxim, împreună cu cadre științifico-didactice Rumeus Iurie și Cicanci Alexandra (mentorii grupului de inițiativă).

Acest proiect a fost finanțat în cadrul Programului Fondul pentru Tineri Cahul — Granturi Mici pentru Tineri (ediția a XI-a) și cofinanțat de Universitatea de Stat “Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul.

Proiectul a avut ca scop atragerea atenției tinerilor asupra problemelor legate de calitatea și siguranța produselor alimentare. În cadrul proiectului:

  • Au fost achiziționate materiale necesare pentru determinarea conținutul de azotați (nitrați) în produse vegetale (legume și fructe);
  • A fost realizat un studiu privind conținutul de azotați în produse vegetale comercializate în perioadă aprilie-mai 2024 în municipiul Cahul;
  • Au fost diseminate informații în rândul tinerilor din municipiul Cahul (elevii din colegii și studenți din universitate) despre problemele contaminării fructelor și legumelor cu azotați, riscuri asociate cu consumul produselor contaminate și unele recomandări pentru a evita efectele negative a consumului fructelor și legumelor contaminate asupra sănătății omului.

La eveniment de prezentare a rezultatelor proiectului au fost invitați studenții Facultății de Drept și Administrație Publică, studenții Facultății de Științe Umaniste și Pedagogice, elevii din Colegiul “Iulia Hasdeu” din Cahul.

Distribuie pe rețele sociale:

Facebook
Twitter
LinkedIn
OK
Email