SĂPTĂMÎNA DESCOPERIRILOR STEAM ÎN CADRUL PROIECTULUI SKIILLS4FUTURE

În data de 15 MARTIE 2024 în cadrul Săptămânii descoperirilor STEAM a avut loc Concursul Planurilor de Afaceri, la care au participat și studenții Facultății de Economie, Inginerie și Științe Aplicate. În cadrul concursului au fost prezentate 4 planuri de afaceri:

I echipă: UNCIUC Alina, GÎSCĂ Ian, IEȘANU Natalia, programul de studii Business și Administrare, anul III, denumirea planului de afaceri „Antreprenoriatul ca modalitate de incluziune socio-economică a persoanelor defavorizate: cultivarea și comercializarea ciupercilor»

II echipă: UNCIUC Alina, IEȘANU Natalia, ISUMBELI Tatiana, PREPELIȚĂ Ionela, programul de studii Business și Administrare, anul III, denumirea planului de afaceri „Spălătorie auto — Eco Friendly»

III echipă: GARBUZ Victor, CHIRILENCO Aculina, РАNЕА Eduard, MUNTEANU Elena, programul de studii Business și Administrare, anul III, denumirea planului de afaceri „Lansarea unei linii de procesare a laptelui”»

 IV echipă: CÎRLAN Cătălin, RUSU Ludmila, MURGOCI Octaviana, programul de studii Inginerie și Management în Industria Alimentară, anul III, RAȘCENCO Mihaela, GANCEA Livia, programul de studii Business și Administrare, denumirea planului de afaceri Valorificarea subproduselor prin obținerea de bio-compost

Concursul Planurilor de Afaceri nu a fost unul obișnuit, ci a abordat probleme STEAM, adică din domeniul mediului, social și economic, astfel, studenții au venit în rezolvarea problemelor identificate prin planurile elaborate.

Totodată, FELICITĂM echipele pentru rezultate obținute:

Locul 1 la categoria Economică – planul de afaceri „Lansarea unei linii de procesare a laptelui”, acest plan, deasemenea a primit apeciere și din partea partenerilor evenimentului Prima finanțare și Moldinconbanc, diplomă de gradul 3 și un premiu bănesc.

Locul 3  la categoria de Mediu — planul de afaceri Valorificarea subproduselor prin obținerea de bio-compost”.

Locul 3  la categoria Socială — planul de afaceri „Antreprenoriatul ca modalitate de incluziune socio-economică a persoanelor defavorizate: cultivarea și comercializarea ciupercilor”.

Ținem să mulțumim și cadrelor didactice care au ghidat acesti minunați studenți: dr.hab., prof.univ. POPA Andrei, dr., conf.univ. TODOS Irina, dr., conf.univ. Roșca-Sadurschi Ludmila, dr., conf.univ. CECLU Liliana.

Acest eveniment a fost organizat în cadrul Proiectului No. 101081787 – Skills4future″Developing and improving the STEAM skills of students and teachers for curriculum innovation and sustainable development of higher education and local businesses și s-a desfășurat la Universitatea Tehnică a Moldovei.

Distribuie pe rețele sociale:

Facebook
Twitter
LinkedIn
OK
Email