University Strategy Building in a Regional Perspective: Action Learning in University-Business- Society Cooperation/ Dezvoltarea strategiei universitare într-o perspectivă regională: învățarea acțiunilor în cooperarea dintre universități, afaceri şi societate”.
În perioada 18-22 mai, echipa USC, în cadrul proiectului Erasmus+ Leadershipul și Managementul în Învățământul superior din Republica Moldova/Moldova Higher Education Leadership and Management / MHELM a participat la instruirea online, avînd drept generic „University Strategy Building in a Regional Perspective: Action Learning in University-Business- Society Cooperation/ Dezvoltarea strategiei universitare într-o perspectivă regională: învățarea acțiunilor în cooperarea dintre universități, afaceri şi societate”. Acest seminar online a înlocuit vizita de studii la Institutul de studii sociale (ISOB) din Regensburg, Germania.
Această instruire a fost organizată de către ISOB, unul din partenerii europeni a proiectului MHELM, la care au participat peste 40 persoane, reprezentanți a universităților partenere moldovenești și europene. Partenerii din Germania au invitat mai mulți actori ai mediului academic, care au prezentat experiența regiunii Bavaria în domeniul instruirii. Ca invitați au fost Nikolas DJUIK, directorul Centrului Academic Bavarez pentru Europa Centrală, de Est și Sud-Est (BAYHOST) din cadrul Universității din Regensburg; dr.Nicole LITZEL, specialistă în cadrul Departamentului de Dezvoltare Economică din cadrul Primăriei din Regensburg și prof. dr. Sean Patrick SASSMANNSHAUSEN, Facultatea de Administrare a Afacerii și Antreprenoriat, Universitatea din Regensburg
- Nikolas DJUIK a făcut o prezentare a regiunii Bavaria și a sistemului educațional din zonă, referindu-se la misiunea, activitățile și serviciile oferite de BAYHOST
- Dr. Nicole LITZEL a vorbit despre cum s-a reușit în regiune crearea unui ecosistem inovațional prin cooperarea dintre Municipalitate, Știință și Business.
- Prof. dr. Sean Patrick SASSMANNSHAUSEN s-a referit la experiența Universității de Științe Aplicate în crearea și gestionarea Centrului de antreprenoriat.
Toți interlocutorii au iterat necesitatea cooperării dintre mediului academic, mediul de afaceri și instituțiile administrării publice locale pentru a asigura dezvoltarea regională. Activitățile date au fost moderate de către dr. Alice BUZDUGAN (ISOB).
În această perioadă, au fost abordate, deasemenea și subiecte ce țin de pachetele de lucru ale proiectului.
Organizarea sesiunii de instruire a fost realizată cu suportul tehnic al Departamentului Tehnologia Informației și Comunicațiilor al UTM, prin utilizarea platformei Webex.
Proiectul MHELM este implementat cu suportul UE prin intermediul programului Erasmus+.